Social Media Marketing

Marketingul pe rețelele de socializare pentru afaceri.

 

Social Media Marketing este o modalitate puternică pentru afacerile de toate dimensiunile de a ajunge la potențiali clienți și la cei deja existenți. Oamenii descoperă, află informații, urmăresc și fac cumpărături de la branduri pe platforme sociale, deci dacă nu sunteți prezenti pe platforme precum Facebook, Instagram și LinkedIn, pierdeți oportunități! Un marketing excelent pe rețelele de socializare poate aduce succes remarcabil afacerii tale, creând adevenți susținători ai brandului și chiar conducând la generarea de potențiali clienți și vânzări.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă conectați doar o dată pe lună pentru a planifica toate postările. Canalele de socializare sunt comunități. Trebuie să acordați atenție celor care interacționează cu conținutul tău și să le răspundeți – să le răspundeți comentariilor, să dați like, să distribuiți și să comentați la postările lor, să faceți transmisiuni în direct, să publicați sondaje și întrebări în timp real pentru a declanșa discuții și să republicați conținutul altora.

Ce este Social Media Marketing?

  Marketingul pe rețelele de socializare este o formă de marketing digital care utilizează puterea rețelelor populare de socializare pentru a atinge obiectivele tale de marketing și de branding. Dar nu este vorba doar de crearea de conturi de afaceri și de publicarea postărilor când simțiți nevoia. Marketingul pe rețelele de socializare necesită o strategie evolutivă cu obiective măsurabile și include:

  1. Menținerea și optimizarea profilurilor tale.
  2. Publicarea de imagini, videoclipuri, povești și videoclipuri în direct care reprezintă brandul tău și atrag o audiență relevantă.
  3. Răspunsul la comentarii, distribuiri și aprecieri și monitorizarea reputației tale.
  4. Urmărirea și interacționarea cu urmăritorii, clienții și influencerii pentru a construi o comunitate în jurul brandului tău.

   Marketingul pe rețelele de socializare include și publicitatea plătită pe rețelele de socializare, unde puteți plăti pentru a vă afișa afacerea în fața unui număr mare de utilizatori foarte țintiți.

  social media marketing

  Beneficiile marketingului pe rețelele de socializare

  Datorită utilizării extinse și versatilității sale, rețelele de socializare sunt unul dintre cele mai eficiente canale gratuite pentru promovarea afacerii tale. Iată câteva dintre beneficiile specifice ale marketingului pe rețelele de socializare:

  1. Omeniți-vă afacerea: Rețelele de socializare vă permit să transformați afacerea ta într-un participant activ pe piață. Profilul tău, postările și interacțiunile cu utilizatorii formează o personalitate prietenoasă cu care publicul tău se poate familiariza și conecta și în care poate avea încredere.
  2. Conduceți traficul: Dintre linkul din profilul tău, linkurile către postările de blog din postările și reclamele tale, rețelele de socializare sunt un canal important pentru creșterea traficului către site-ul tău, unde puteți converti vizitatorii în clienți. În plus, semnalele sociale sunt un factor indirect de SEO.
  3. Generați lead-uri și clienți: Puteți genera, de asemenea, lead-uri și conversii direct pe aceste platforme, prin funcții precum magazinele Instagram/Facebook, mesageria directă, butoanele de apel la acțiune de pe profiluri și capacitățile de programare a întâlnirilor.
  4. Creșteți gradul de conștientizare a brandului: Natură vizuală a platformelor de socializare vă permite să vă construiți identitatea vizuală în rândul unui public vast și să îmbunătățiți gradul de conștientizare a brandului. Și o mai bună conștientizare a brandului înseamnă rezultate mai bune cu toate celelalte campanii.
  5. Construiți relații: Aceste platforme deschid atât linii de comunicare directe, cât și indirecte cu urmăritorii tai prin care puteți crea rețele, aduna feedback, purta discuții și conecta direct cu indivizii. 

  La Moranet pornind de la ideea că utilizarea rețelelor sociale în marketing face mult mai mult decât să îmbunătățească traficul pe site-ul tău și să îți mărești acoperirea, îți poți transforma afacerea într-o personalitate cu care publicul tău poate comunica și conecta la un nivel mai profund.

  Indiferent de platformele pe care le folosești sau modul în care le folosești, cel mai important lucru de reținut este că social media nu este o platformă pentru a promova afacerea ta. Este o comunitate în care îți poți exprima personalitatea, demonstra valorile, distribui informații utile și construi în jurul tău un grup de oameni care te susțin. Cu oamenii care îți urmează conținutul și îl promovează în mod natural, nu va fi nevoie de vânzări agresive. Și cu această abordare, vei obține nu numai obiectivele afacerii tale, ci și toate celelalte aspecte intangibile care se traduc prin satisfacție și împlinire.

  Te-ai convins?
  Spune-ne de ce ai nevoie